Нов сейф на Gunnebo срещу хакерски атаки към електронно оборудване

20 юли 2021 г.
Правителствата и корпорациите са изправени пред реален риск от бъдещи атаки чрез високо енергийни електромагнитни импулси (EMP = ElectroMagnetic Pulse), организирани от престъпници, терористи и други дестабилизиращи структури с цел деактивиране на сървъри и друго комуникационно и електронно оборудване, ползвано за банкови, финансови, административни и управленски цели.
Усъвършенстването на технологиите за достъп до чувствителни данни може да се окаже с катастрофални последици за поразените субекти, а защитата им – физическа, е по-важна от всякога.
Работeйки в тясно сътрудничество с Европейската правителствена агенция, Gunnebo разработи концептуалните рак-сейфове Secure-IT Storage за защита на чувствително електроннo оборудване.
Гамата включва модели за защита както от EMP, така и от подслушване - излъчването на електромагнитни сигнали извън корпуса на рак-сейфовете е блокирано.
Серията Gunnebo рак-сейфове Secure-IT Storage са подходящи за:
Телекомуникационни центрове
Банки и финансови институции
Обекти на енергетиката
Транспорт
Здравеопазване и фармацевтика
Производство на нефт и газ
IT и софтуерни компании
Правителствени структури
Посолства
Военни базии и обекти на НАТО.
Gunnebo предлага модели рак-сейфове с дебелина от 2 mm стомана, за 19“ модули и опростено пасивно охлаждане, до рак-сейфове със SSF 3492 сертификат за защита срещу взлом, както и серия с пълна защита срещу събиране на разузнавателна информация и срещу агресивни високоенергийни електромагнитни импулсни атаки.
Съществуват 3 нива на IT защита:
  1. SN2ниско ниво, конструкция от 2 mm стомана с избор на вентилация и рак-системи
  2. SN3по-високо ниво, конструкция от 4 mm стомана с SSF 3492 сертификат за защита срещу взлом
  3. SN3 EMPнай-високо ниво от 4 mm стоманена конструкция с допълнително екраниране съгласно TEMPEST (спецификация на Агенцията за национална сигурност на САЩ и сертификат на НАТО, отнасящи се за шпиониране на информационни системи чрез изтичащи излъчвания, включително неволни радио или електрически сигнали, звуци и вибрации) и EMP
    


Архив новини
ОБЕКТИ / РЕФЕРЕНЦИИ