ZARGES и Бундесвера (германската армия) със съвместна разработка на специални контейнери

13 май 2020 г.

Индивидуално логистично решение за оръжейни техници и инспектори
Новите кутии ZARGES заместват предишните дървени и пластмасови модели

В края на 2019 г. имаше около 3 200 военнослужещи от Бундесвера (германските федерални въоръжени сили), разположени на три континента. Логистичното обслужване и транспортиране на оборудването за толкова много хора трябва да бъде съобразено с конкретната цел и условияta за всеки обект. Транспортните кутии за леко стрелково оръжие и друга техника, които не отговарят на стандартни размери трябва да бъдат съобразени по форма и размери освен с превозваните изделия и с товарнитаe пространства на транспортните средства, за да бъде транспортът максимално ефективен. Не трябва да се пропускат и сложните и разнообразни метеорологични условия, в които се изпълняват транспортните операции. И накрая, но не на последно място всички транспортни „опаковки“ трябва да бъдат адаптирани към действащите законови изисквания, особено по отношение на безопасността на труда, ергономията и опазването на околната среда.

За да посрещнат специфичните нужди на оръжейните техници в областта, специалистите по опаковане и транспорт на ZARGES се обединиха с Бундесвера, за да разработят персонализирана кутия за транспорт и съхранение.

Съвместната дейност започва през март 2018 г. под формата на два подпроекта, базирани на публичен търг. Предизвикателството във фазата на планиране беше да се сортират специалните инструменти според оръжейните групи и да бъдат опаковани по ясен и спестяващ място начин. В допълнение към настоящите стандарти за качество се изискваше устойчиво на корозия, леко и модулно-разширяващо се решение. Това би трябвало при нужда да позволи рентабилно разширяване на модулния принцип по време на производствения процес и в малки и тестови серии. В основата на правилното решение са добре познатите, но модифицираните мобилни кутии ZARGES от серия K 424. Към тях се разработват предно отделение и две чекмеджета, за да се осигури лесен и бърз достъп до инструментите.



Архив новини
ОБЕКТИ / РЕФЕРЕНЦИИ