eVolve Rapid - Бързи зарядни станции за електромобили

22 април 2021 г.
Circontrol пуска нова гама от 25 kW бързи зарядни устройства eVolve Rapid, в две изпълнения -  на стенен монтаж и на колона.
Новите станции комбинират най-доброто както от бавните, така и от бързите зарядни системи на Circontrol. Те са оптимално решение за бързо зареждане с постоянен ток (DC) за по-малки частни обекти, в които липсват място и мощност за инсталиране на по-големи зарядни станции с увеличена мощност.
Гамата eVolve Rapid е подходяща за зареждане на фирмени автопаркове, сервизи, компании за споделяне на автомобили и частни паркинги, които не изискват интелигентни зарядни устройства.  
Предстои гамата да се развие и да даде възможност за комбиниране на няколко блока с главен модул, който централизира интелигентните възможности, контролира мрежата и управлява таксите.
Такава станция ще направи рентабилно едновременното зареждане на много превозни средства - многоточково решение за превозни средства, които трябва да бъдат на път възможно най-дълго. Ще могат да се комбинират режими на бавно, полубързо и бързо зареждане - нова и единствена по рода си опция на пазара, позволяваща зареждане на всички електрически автомобили, включително plug-in хибриди.
Като се има предвид, че електрическите превозни средства се нуждаят средно от 17 kW за изминаване на 100 km и че повечето зарядни станции осигуряват между 7,4 kW и 11 kW мощност, новите системи eVolve Rapid на Circontrol намаляват времето за зареждане наполовина или дори с две трети в сравнение с най-бавните станции за зареждане (AC). Така те осигуряват с едночасово зареждане среден пробег от почти 150 km. Всичко това, без да е необходимо да се отделя голяма мощност и голямо пространство за зарядната станция.
Процесът на зареждане е лесен и бърз -  не се налага удостоверяване на зареждането с RFID карта, приложение за смартфон или друга форма на идентификация. Потребителите могат да взаимодействат със зарядното устройство само с помощта на два бутона: един за започване на зареждане и друг за спиране, като светлинен индикатор, показва състоянието на процеса по всяко време (зареждане, повреда или налично).
Новата гама на Circontrol осигурява зареждане с напрежение от 200 до 920 V, което означава, че е в състояние да зарежда както нови малки електрически автомобили, така и тежки превозни средства като електрически автобуси и камиони.


Архив новини
ОБЕКТИ / РЕФЕРЕНЦИИ